ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Придніпровська залізниця» зробила неоднозначну покупку

«Придніпровська залізниця» зробила неоднозначну покупку

ДП «Придніпровська залізниця» має намір придбати щебенеочисну машину вартістю понад 80 млн грн у компанії з сумнівною репутацією

ДП «Придніпровська залізниця» за результатом тендеру уклало угоду на покупку в лізинг щебенеочисної машини, вартість якої склала 82 млн грн, повідомляє «Вісник державних закупівель».

Лізингові послуги розраховані на сім років. Відповідні машини випускає «Старокраматорський машинобудівельний завод». За інформацією сайту Наші Гроші, одним із акціонерів заводу є син екс-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Сергій Близнюк, який станом на початок 2012 року володів блокуючим пакетом акцій заводу (25%).

При цьому, цікаво, що тендер виграла компанія, яку очолює Андрій Черніков, відомий як екс-директор компанії «Укррослізинг». Це підприємство відзначилось тим, що в 2009 році стало переможцем конкурсу Київського метрополітену. Тоді тендер був ініційованний з метою знайти постачальників сотні вагонів. Сума опціону склала 1,4 млрд грн. Однак угода так і не була виконана. З’ясувалося в результаті тодішньої перевірки ГоловКРУ, що ціни вагонів завищено, а втрати бюджету могли б скласти 55% від ціни закупівлі. А саме, ревізори зауважили, що загальна розрахункова сума втрат КП «Київський метрополітен» могла б скласти 770,8 млн грн, у тому числі з винагородою ТОВ «Укррослізинг» – 590,8 млн грн.

Крім того, компанії, пов'язані з паном Черніковим, також відомі тим, що розіграли між собою тендери «Укрзалізниці» на постачання піввагонів («У.К.» - грузові залізничні вагони з відкритим дахом, призначені для перевезення твердих сипучих вантажів) на 5,08 млрд грн, повідомляє видання «Наші Гроші». За їх даними, ці контракти ще в середині грудня 2012 року не були виконані, а проплати по ним не здійснювались.

 
Коментарі (0)