ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГLNG-термінал обростає новими думками

LNG-термінал обростає новими думками

Чиновники знову повертаються до питання щодо плавучої платформи для терміналу з приймання зрідженого газу і висувають нові теорії стосовно дати її можливого встановлення та місця розташування.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів запевняє, що плавуча платформа для терміналу з приймання зрідженого газу (LNG-термінал) буде встановлена ​​на Чорноморському узбережжі до кінця першого півріччя 2014 року, - інформує «УНІАН».

«У найближчі тижні фіксуються зобов'язуючі документи (по реалізації проекту - ред.), за результатами яких у першій половині 2014 року на чорноморському узбережжі буде платформа з прийому зрідженого газу», - сказав Владислав Каськів.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року було створено ДП «Національний проект« LNG-термінал», яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийняття скрапленого природного газу в обсязі 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.

30 січня 2012 компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту «LNG-термінал». Кабінет Міністрів на засіданні 8 серпня 2012 затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з приймання зрідженого природного газу («LNG-термінал»).

У листопаді 2012 року Владислав Каськів заявив, що плавучий завод буде орендовано у американської компанії Excelerаte Energy.

На сьогоднішній день потенційними місцями розташування терміналу є 5 майданчиків: наземний «LNG-термінал» - майданчик біля Одеського припортового заводу в районі порту «Південний» (Одеська обл.); Наземний «LNG-термінал» - майданчик біля нафтового терміналу ВАТ «Укртранснафта» в районі порту «Південний»; наземний «LNG-термінал» в районі м. Очаків (Миколаївська обл.); наземний «LNG-термінал» в береговій зоні Березанського лиману (Миколаївська обл.); офшорний «LNG-термінал» в районі Одеси (у відкритому морі).

У квітні 2013 року Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає можливість будівництва «LNG-терміналу» в районі Босфорської протоки.

 
Коментарі (0)