ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПриватизація повинна принести суму, як від траншу МВФ

Приватизація повинна принести суму, як від траншу МВФ

У 2020 році ФДМ передали більше підприємств, ніж за останні 10 років

Уряд в цьому році передало Фонду держмайна для подальшої приватизації майже тисячу підприємств з потенційною ціною продажу $ 5 млрд, повідомив перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Павло Кухта.

Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, тільки в 2020 році Кабмін передав 961 держпідприємство, що майже в десять разів більше, ніж за останні 10 років. Їх балансова вартість становить $ 3 млрд, з потенціалом продажів в $5 млрд, а це, за словами Кухти, приблизно можна порівняти з об'ємом траншу МВФ.

При цьому чиновник підкреслив, що при успішному продажу з боку ФДМ забезпечується не тільки значні надходження до бюджету, а й найголовніше - інвестиції і розвиток.

Також в уряді обговорили приватизацію інвестиційно привабливих об'єктів, а саме "Укрспирт", "Конярство України", "Артемсіль", а також готелю "Дніпро", приватизація якої запланована на травень поточного року.

ФДМ розраховує в 2020 році заробити на приватизації 12 млрд грн

У панельній дискусії про оренду держмайна обговорювалося порядок проведення аукціонів, який був прийнятий Кабміном, потенціал ефективного використання держмайна за рахунок залучення стратегічних орендарів.

У грудні 2019 року МВФ попередньо погодив для України програму фінансування на $ 5,5 млрд строком на три роки. Її ще повинен затвердити Рада директорів МВФ, що буде залежати від виконання Україною ряду "prior actions" (попередніх заходів).

Пізніше в Нацбанку заявили, що Рада директорів фонду затвердить нову програму для Києва в І кварталі 2020 року. За словами глави регулятора Якова Смолія, багато умови МВФ, які передували staff level agreement, українська сторона виконала.

 

 
Коментарі (0)