ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Приватники» можуть оновити поїзди «Укрзалізниці»

«Приватники» можуть оновити поїзди «Укрзалізниці»

«Укрзалізниця» може оновити локомотивний парк за рахунок приватних залізничних перевізників. Для цього потрібно відкрити доступ до інфраструктури.

Державна адміністрація залізничного транспорту України може ефективно реформувати залізничну інфраструктуру, допустивши до неї недержавних перевізників. Про це заявив Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін під час конференції, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

На думку польського чиновника, це допоможе оновити локомотивний парк.

«Завдяки цьому, державі не потрібно буде інвестувати в рухомий склад, ці витрати можуть взяти на себе компанії, які займаються залізничними перевезеннями», – зауважив Посол.

В свою чергу, українська сторона заявила, що потяги в Україні зношені та потребують негайного оновлення.

«Існуючий парк рухомого складу через велику зношеність потребує негайного оновлення, однак нинішній фінансовий стан галузі не дозволяє інвестувати у придбання рухомого складу найближчих кілька років. Тому доступ до залізничної інфраструктури України приватних перевізників – це перспективно», - сказав директор з технічної політики «Укрзалізниці» Ростислав Дьомін.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відсьогодні кілька поїздів змінять маршрути та розклади руху. В «Укразалізниці» зазначають, що такі зміни покращать умови перевезення пасажирів.

 
Коментарі (0)