ГоловнаНовини ЖКГТранспортПроблема «вибіркового зважування» на дорогах дійшла до міністра

Проблема «вибіркового зважування» на дорогах дійшла до міністра

Міністр інфраструктури України Володимир Козак взяв під особистий контроль ситуацію із габаритно-ваговими перевірками вантажівок на Кіровоградщині.

Заяву перевізників сільськогосподарської продукції Кіровоградської області про вибіркове застосування обмежень до руху транспортних засобів з навантаженням понад 38 тонн буде перевірено. Зокрема це стосується державних компаній та потужних перевізників регіону, у тому числі підприємства «Транс-сервіс», які, на думку заявників, не сплачують за перевантаження їхніх транспортних засобів.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Козак доручив територіальним управлінням Укртрансінспекції у Кіровоградській та Миколаївській областях щодня доповідати про кількість перевірених транспортних засобів, в тому числі окремо по державних компаніях та потужних перевізниках регіону, у тому числі підприємству «Транс-сервіс», та про виявлені порушення габаритно-вагових норм.

«У Міністерства інфраструктури та Укртрансінспекції абсолютно однакове ставлення до всіх перевізників: як до представників малого та середнього бізнесу, так і до великих державних чи приватних підприємств. Виконання норм законодавства обов’язкове для будь-кого і ніяких винятків немає. Наше завдання – подбати про збереження автомобільних доріг. Саме для цього ми ввели жорсткий контроль за дотриманням перевізниками габаритно-вагових вимог до транспортних засобів», - наголосив міністр.

Так, з квітня 2013 року у Кіровоградській області перевірено 769 транспортних засобів, з яких виявлено 26 порушень (26 компаній-перевізників) габаритно-вагових параметрів та накладено штрафів на суму 44,2 тис. грн, по Миколаївській області перевірено 654 транспортних засобів, з них 18 порушень (13 компаній-перевізників) на 30,6 тис. грн.

Володимир Козак запрошує перевізників, що заявляють про недобросовісне виконання контролюючими органами Кіровоградської області своїх професійних обов’язків, взяти безпосередню участь у проведенні габаритно-вагових перевірок працівниками Укртрансінспекції, Укравтодору та Державтоінспекції.
Міністр закликає перевізників, які володіють фактами будь-яких порушень автотранспортного законодавства чи самими перевізниками, чи працівниками, що здійснюють державний контроль, повідомляти Укртрансінспекцію.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», керівництво «Укравтодору» висловлювало намір лобіювати якнайшвидше впровадження в Україні саме безконтактних автоматизованих систем зважування вантажного автотранспорту. Стаціонарні пункти працюватимуть лише, як дублюючі, для підтвердження порушень норм перевантаження на вісь.

 
Коментарі (0)