ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЦивільний кодекс України зазнав змін

Цивільний кодекс України зазнав змін

Законодавство України постійно змінюється, і з кожним роком у нормативно-правових актах з’являються нові статті

Законодавство України постійно змінюється, і з кожним роком у нормативно-правових актах з’являються нові статті. Вони призначені для регулювання нових відносин та сфер, які виникають у зв’язку зі змінами політичної ситуації та багатьох інших моментів. Більше того, останнім часом законодавство починає кардинально відмовлятись від норм та правил, які були запроваджені ще за часів Радянського союзу. Тепер воно стає більш адаптованим до міжнародних, європейських цінностей.

Цивільний кодекс України купити в інтернеті чи у фізичному магазині – один із важливих документів, зміст якого має бути відомий не лише представникам юридичної сфери та тим, хто має безпосереднє відношення до цивільно-правових відносин. Цей нормативно-правовий акт важливий для кожного громадянина, тому варто мати його у себе вдома, навіть не працюючи у юридичній сфері та не збираючись ні до кого позиватись.

Що являє собою та що регулює Цивільний кодекс

Це головний нормативно-правовий акт цивільного законодавства нашої країни. Його було прийнято у 2003 році, введено в дію у 2004. Останні зміни вносились у 2018 році. Він складається з шести книг, кожна з яких присвячена окремому питанню. Це загальні та основні положення, терміни, строки, право на спадщину, право власності, в тому числі, інтелектуальної, та зобов’язання.

Цивільний кодекс має особливе призначення – це об’єкт приватного права, або, іншими словами, головний акт у системі законодавства, який регулює будь-які питання у приватній сфері. Під його положення підлягають не лише традиційні відносини, які вважаються суто цивільними, а й взаємини між суб’єктами споріднених відносин. Це, наприклад, сімейні стосунки, використання найманої праці, природних ресурсів, деякі питання охорони довкілля, на які не поширюються положення інших кодексів.

Із чого складається Цивільний кодекс

Його розділи включають у себе такі важливі положення:

  • підстави, які призводять до виникнення цивільних прав та обов’язків, необхідність їхнього здійснення, разом із захистом усіх прав та інтересів у цьому напрямку;
  • усі положення про фізичну особу – ім’я, дієздатність, місце проживання, визнання безвісно відсутньою, померлою, та правові наслідки;
  • усі положення про фізичну особу-підприємця, піклування та опіку;
  • поняття юридичної особи, усі аспекти, пов’язані з нею;
  • підприємницькі товариства.

Магазин юридичної літератури допоможе обрати та купити усі необхідні кодекси.

 
Коментарі (0)