ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнські дороги черпатимуть кошти зі Світового банку

Українські дороги черпатимуть кошти зі Світового банку

Реконструкцію дороги Полтава - Харків закінчать за рахунок кредиту Світового банку. Окрім того, фінансова установа спрямує кошти на ремонт ділянок автошляху Дніпропетровськ – Решетилівка.

Міністерство інфраструктури планує залучити кредит Світового банку для завершення реконструкції автомобільної дороги Полтава - Харків та ремонту окремих ділянок автодороги Дніпропетровськ – Решетилівка. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Наразі Міністрество разом з «Укравтодором» та Світовим банком готують третій проект на підтримку реформ Уряду України у дорожній галузі.

«Він може стати найбільшим для Світового банку у транспортній галузі. Завдяки цьому кредиту планується завершити реабілітацію автомобільної дороги М-03 на ділянці Полтава-Харків та відремонтувати окремі ділянки дороги Р-52 Дніпропетровськ-Решетилівка» - наголошується у повідомленні.

А також зазначається, що його реалізація розпочнеться після успішного завершення перших двох проектів з ремонту автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянках від Борисполя до Лубен і від Лубен до Полтави та покращення безпеки руху на інших автошляхах.

«Зараз ми чітко розуміємо стратегію подальшого розвитку, після будівництва тих обсягів, які вже законтрактовані. Ці плани продиктовані геополітичною ситуацією в Криму, і в їх основу покладено аналіз зміни вантажних та пасажирських потоків. Після дороги Дніпропетровськ-Решетилівка будемо залучати кошти на роботи на дорозі Дніпропетровськ-Кривий Ріг-Миколаїв, що дасть змогу зорієнтувати вантажопотоки зі східного регіону України до портів Миколаєва, Херсона і Одеси, а також спрямувати пасажиропотоки внутрішнього туризму до української континентальної частини Чорноморського узбережжя» - зазначає перший заступник Міністра інфраструктури Олександр Малін.

Нагадаємо, у дорожній галузі за рахунок кредиту Світового банку на сьогодні реалізовуються два проекти з Покращення автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху. За першим проектом на 400 млн дол.  ведуться ремонтні роботи на ділянці від м. Бориспіль до м. Лубни на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський (реконструкція приблизно 120 км). За другим проектом на суму 450 млн дол. тривають ремонтні роботи на ділянці від м. Лубни до м. Полтава на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський (реконструкція приблизно 108 км).

 
Коментарі (0)