ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПроцес відключення ОРДЛО від електроенергії розпочався ще у березні

Процес відключення ОРДЛО від електроенергії розпочався ще у березні

Рішення про припинення постачання електроенергії було ухвалене Міністерством енергетики та ДП «Енергоринок» в березні поточного року.

 

Рішення про припинення постачання електроенергії було ухвалене Міністерством енергетики та ДП «Енергоринок»  в березні поточного року.

Процес припинення енергопостачання на неконтрольовані території Донбасу розпочався ще у березні, однак стало можливо повністю реалізувати це рішення після будівництва нової ділянки ЛЕП, яка з'єднала Авдіївку з мережами контрольованої частини України. 

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву керівник «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

«Зараз в Донецькій (області - ред.) в першу чергу очікувалося гарантоване живлення міста Авдіївка не з неконтрольованої території. Ви чули… що внаслідок активних бойових дій з тої сторони постійно вимикалася лінія 110 кВ і підстанції "Макіївська", яка йшла на Авдіївський коксохім та на усе інше місто. Після того, як була збудована нова ділянка 110 кВ, яка з'єднала Авдіївку з мережами контрольованої частини України, цей ризик зник», - зазначив Ковальчук.

Він зазначив, що рішення про припинення постачання електроенергії було ухвалене Міністерством енергетики та ДП «Енергоринок».

За словами Ковальчука, процес відключення непідконтрольних територій Донбасу розпочався ще у березні поточного року.

«У Луганській області це відбулося досить швидко, там всі узгодження були отримані ще на кінець квітня, і в травні це було здійснено, то в Донецькій області була затримка з цим питанням, оскільки певна частина споживачів, які перебувають на контрольованій територій, отримували електрику з неконтрольованої території і, відповідно, були серйозні ризики припинення енергопостачання споживачів на контрольованій , - зазначив Ковальчук.

Як повідомлялося раніше, з  0:00 26 липня 2017 року припинено перетоки електричної енергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області. 

 
Коментарі (0)