ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПродаж акцій двох енергокомпаній скасували

Продаж акцій двох енергокомпаній скасували

Запланований на 16 серпня аукціон з продажу Фондом державного майна 25% акцій ПАТ "Сумиобленерго" не відбудеться через відсутність заявок.

Запланований на 16 серпня аукціон з продажу Фондом державного майна 25% акцій ПАТ "Сумиобленерго" не відбудеться через відсутність заявок.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила спеціаліст відділу забезпечення клірингу та розрахунків біржі "Перспектива" Олена Капітонова.

З тієї ж причини не відбудеться аукціон з продажу 25% акцій ПАТ "Донбасенерго", повідомили в прес-службі Української міжбанківської валютної біржі.

При цьому у Фонді держмайна повідомили, що отримали заявку на аукціон з продажу 25 акцій ПАТ "Донецькобленерго".

В понеділок стало відомо, що аукціон з продажу акцій ПАТ "Одесаобленерго" не відбудеться через відсутність заявок.

Нагадаємо, Фонд державного майна 24 липня оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій 8 енергетичних компаній.

25% акцій "Одесаобленерго" належить Україні, 32,5183% - компанії "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна" (Київ), 17,98% - компанії V.S. Energy International N.V. (Нідерланди).

VS Energy контролюється російськими бізнесменами Олександром Бабаковим, Євгеном Гінером, Михайлом Воєводіним і Сергієм Шаповаловим.

Основними акціонерами "Донбасенерго" є держава з часткою 25% і ПрАТ "Енергоінвест-Холдинг" з пакетом майже 61%.

Бенефіціаром "Енергоінвест-Холдинг" раніше значився донецький бізнесмен Ігор Гуменюк, хоча справжнім господарем "Донбасенерго" називали сина екс-президента Олександра Януковича.

У 2016 році бенефіціарами "Енергоінвест-Холдинг" стали американець Роберт Бенш і грек Андреас Церні. Останній відомий як виходець із України Андрій Чорний, у минулому він займався продажем українського вугілля за кордон. За даними ЕП, Олександр Янукович зберіг вплив на компанію.

 

 
Коментарі (0)