ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПродажі квартир в Україні впали майже у 8 разів

Продажі квартир в Україні впали майже у 8 разів

Український ринок житлової нерухомості завмер через війну. Кількість угод із купівлі-продажу квартир у квітні-червні 2022 року обвалилася у 7,7 раза порівняно з тими самими місяцями 2021 року

 

Український ринок житлової нерухомості завмер через війну. Кількість угод із купівлі-продажу квартир у квітні-червні 2022 року обвалилася у 7,7 раза порівняно з тими самими місяцями 2021 року. Водночас експерти не радять чекати сильного падіння цін.

Так, за другий квартал нотаріуси оформили купівлю-продаж 9417 квартир, а за той же період минулого року – 73 346. Про це свідчать результати аналізу, який провела платформа "Опендатабот".

Загалом нотаріуси за вказаний період оформили купівлю-продаж 20 480 об'єктів нерухомості. Тобто українці активніше торгували землею, аніж житлом.

Кількість угод із земельними ділянками у другому кварталі становила 11 060. За рік продаж землі скоротився в 6,4 раза.

Водночас, за даними Української торгової гільдії (UTG), до кінця 2022 року ціни на житло в Україні знизяться не більш як на 10% порівняно з груднем-2021. Причина – впливає на ринок двох протилежних тенденцій: фактори, викликані війною, штовхають ціни вниз, а скорочення пропозиції – вгору.

А в INSPI Development вважають, що через війну оренда квартир в Україні стане популярнішою, ніж купівля. Це пов'язано з трьома основними причинами: страхом втратити майно, падінням купівельної спроможності і зміною життя.

Загалом в Україні на сьогодні діють 4917 нотаріусів. Обмеження на внесення змін до Реєстру прав на нерухоме майно було запроваджено на початку повномасштабної війни та знято у травні.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)