ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПродаж перших в'язниць відбудеться до кінця року

Продаж перших в'язниць відбудеться до кінця року

Міністерство юстиції планує до кінця року виставити на продаж перші три в'язниці: в Київській області, в центрі Львова і в Одесі

 

 

Міністерство юстиції планує до кінця року виставити на продаж перші три в'язниці: в Київській області, в центрі Львова і в Одесі.

Про це заступник міністра юстиції Олена Висоцька повідомила в ефірі телеканалу "Дім", передає Укрінформ.

За словами заступника міністра, стартова ціна в'язниці під Києвом перевищує 200 млн грн.

"Ми розраховуємо на те, що будуть реальні торги, що інвестори зацікавляться такою інфраструктурою для майбутніх проектів, тому ціна ще зросте під час аукціону", - сказала Висоцька.

Чиновниця пояснила, що проект з продажу в'язниць пов'язаний з необхідністю оптимізувати витрати на їх утримання.

"Ми вважаємо витрати держави, тому якщо, наприклад, Чернігівська колонія наповнена на 18%, то утримувати всю колонію через те, що там є швейне виробництво - недоцільно", - сказала Висоцька, зазначивши, що державі буде вигідніше її закрити і перевести жінок в іншу колонію.

Як повідомлялося, за даними Мін'юсту, в Україні налічується 27 законсервованих в'язниць, які не використовуються останні два роки, тому їх планують виставити на продаж.

Першим на торги планується виставити Ірпінський виправний центр №132, який розташований в центрі смт. Коцюбинське в 14 км від Києва.

 

 

 

 
Коментарі (0)