ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПродовжуємо створювати умови для будівництва сміттєпереробних заводів в Україні - Міндовкілля

Продовжуємо створювати умови для будівництва сміттєпереробних заводів в Україні - Міндовкілля

Продовжуємо трек зі створення умов для будівництва сміттєпереробних заводів європейського зразка в Україні. Після Київщини та Полтавщини – черговий крок робимо на Одещині
Продовжуємо трек зі створення умов для будівництва сміттєпереробних заводів європейського зразка в Україні. Після Київщини та Полтавщини – черговий крок робимо на Одещині, пише "Україна Комунальна".
 
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець спільно з головою Одеської обласної державної адміністрації Олегом Кіпером та громадами підписали Меморандум про співпрацю для запуску відповідного кейсу.
 
Щороку на полігонах Одещини захоронюється близько 1,5 млн тонн твердих побутових відходів. Кількість полігонів вже перевищила півтисячі. Додають “сміття” і постійні обстріли ворога. Обсяг відходів руйнації в регіоні сягає 2000 тонн.
 
“Для того, щоб вирішити проблему, Одещині потрібно 7 сучасних сміттєпереробних заводів, які створять відповідний кластер. Він покриє переробкою всю область та сукупно зможе приймати близько 1 млн тонн відходів на рік”, – зазначив Руслан Стрілець.
 
За словами Міністра, для реалізації проекту планують залучати приватні інвестиції та вже ведуть перемовини з європейськими та американськими партнерами.
 
Одеський кейс – третій із всіх областей України, які необхідно запустити, щоб припинити “ховати” землі під сміттям та активувати механізми кругової економіки. Загальна вартість необхідних для цього інвестицій – близько 4 млрд доларів.
 
“Впевнений, що приклади Київщини, Полтавщини та Одещини – це ті вже “запалені ліхтарі”, які сприятимуть посиленню зацікавленості з боку міжнародних інвесторів. Успішна реалізація цих пілотних проектів продемонструє, що в нашій країні можна працювати, мати належний захист інвестицій та перспективи. А українці нарешті побачать результати реформи у дії – на чистих вулицях у сучасній європейській Україні”, – наголосив Руслан Стрілець.
 
Коментарі (0)