ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПовірка лічильників води і тепла - подробиці

Повірка лічильників води і тепла - подробиці

Такі засоби вимірювальної техніки як лічильники води, активної і реактивної електроенергії, а також газу і теплолічильники підлягають періодичній повірці

Такі засоби вимірювальної техніки як лічильники води, активної і реактивної електроенергії, а також газу і теплолічильники підлягають періодичній повірці. Служба повірки лічільніків надає якісні послуги повірки лічильників води і тепла як для фізичних, так і для юридичних осіб. Ви можете відвідати сайт, щоб детальніше ознайомитися з послугами, а також подати заявку, навіть не виходячи з дому, зручно влаштувавшись біля екрану монітора.

Повірку лічильників слід проводити з різними міжповірочний інтервалами. Так, для лічильників води і теплолічильників періодичність проведення повірки становить чотири роки.

Вилучено вимогу стосовно здійснення періодичної повірки, а також обслуговування і ремонту лічильників, результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб теплову енергію і воду - тих, які є власністю фізичних осіб, за рахунок суб'єктів господарювання, які надають послуги з водо - і теплопостачання.

Повірка індивідуальних приладів обліку або лічильників - обов'язкова процедура для всіх приватних, а також комерційних структур. Повірку приладів виконують для того, щоб визначити працездатність і поточну похибку показань приладу. В результаті спотворень свідчень, спостерігається переплата коштів або недоплата.

Прилади обліку холодної та гарячої води, теплолічильники необхідно повіряти один раз в чотири роки. Тут все залежить від терміну первинної повірки, який вказується в паспорті приладу від заводу виробника зчитування, встановленого вам.

Лічильники порушників знімаються з комерційного обліку, платежі мешканцям нараховуються за загальними тарифами. Це означає, що ви будете платити за ті куби, які залишаться з різниці показань загальнобудинкового лічильника, а також поквартирних.

Під час перевірки встановлюється придатність лічильника до застосування на підставі результатів контролю їх метрологічних характеристик. Якщо метрологічні характеристики не виходять за допустимі межі, лічильник визнається придатним. Якщо ж показники виходять за допустимі норми, то прилад необхідно в терміновому порядку замінити, після чого проводиться опломбування.

 
Коментарі (0)