ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрограма переходу на LED-лампи запрацювала в масштабах країни

Програма переходу на LED-лампи запрацювала в масштабах країни

Програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи вже поширюється на міста та селища міського типу по всій країні. Замовити обмін ламп всі охочі можуть у застосунку Дія.
Програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи вже поширюється на міста та селища міського типу по всій країні. Лише у Дніпропетровській та Донецькій областях послуга запрацює на день пізніше - з 9 лютого. 
 
Замовити обмін ламп всі охочі можуть у застосунку Дія.
 
Раніше програма була доступна лише в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську та Покровську. Тепер її масштабували, й ще 6 млн енергоощадних ламп надійшли до 1300 відділень Укрпошти в містах та селищах по всій країні. А вже до кінця лютого лампи отримають навіть найменші села, щоб кожен українець міг скористатися послугою та зробити свій внесок у збереження світла.
 
Українці вже обміняли майже 1,5 млн старих ламп на нові. Найбільше ламп обміняли в Києві – понад 230 тисяч шт, у Дніпрі – 130 тисяч, у Львові – 94 тисячі, у Харкові – 91 тисячу.
 
За підрахунками фахівців, перехід на такий тип ламп знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.
 
Коментарі (0)