ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрограму забезпечення молоді житлом продовжили до 2023 року

Програму забезпечення молоді житлом продовжили до 2023 року

Рішення уряду створює законодавчу основу для забезпечення власним житлом молодих сімей по всій країні на значно вигідніших умовах, ніж ті, що пропонують банківські установи

 

Про це повідомляє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Адміністрування програми молодіжного житлового кредитування здійснює Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Рішення уряду створює законодавчу основу для забезпечення власним житлом молодих сімей по всій країні на значно вигідніших умовах, ніж ті, що пропонують банківські установи. Наступним кроком до досягнення цієї мети має стати фінансування молодіжної житлової програми в межах, передбачених бюджетними запитами Госмолодежжілья », - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що проблема забезпечення молоді житлом залишається однією з найактуальніших для України, її невирішеність є однією з причин міграції української молоді за кордон.

За даними Держстату, на квартирному обліку в місцевих органах влади перебувають понад 657 тис. Громадян, з них понад 68 тис. - молодь. Крім того, станом на 1 липня 2020 на відкритих реєстрах Госмолодежьжілья зареєстровано 7513 заяв громадян для участі в Державну програму забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки.

За даними Госмолодежжілья, протягом 2013-2020 років (станом на 1 липня 2020 року) відповідно до Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки було здійснено 1,1 млрд грн, в тому числі з державного бюджету - 317,6 млн грн, з місцевих бюджетів - 693 млн грн.

За рахунок цих коштів видано 2237 пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

У той же час в Госмолодежжілье помітили, що в 2015-2020 роках витрат на житлове кредитування молоді із загального фонду державного бюджету України передбачено не було. Фінансування програми здійснювалось за рахунок коштів місцевих бюджетів та спеціального фонду держбюджету (статутного капіталу Госмолодежжілья).

«Соціальний запит на таке кредитування є значним. Велика потреба визначає необхідність як продовження терміну дії Програми, так і відновлення її фінансування з державного бюджету », - відзначили в установі.

За словами голови правління "Госмолодежьжілья" Сергія кімнатні, «за умови належного фінансування житлового кредитування молоді будуть зроблені важливі кроки до збереження демографічного потенціалу нашої країни, розвитку національної будівельної галузі та пов'язаних галузей економіки, створення додаткових робочих місць у будівельній та суміжних галузях, збільшення податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів».

 

 

 

 
Коментарі (0)