ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Проходження опалювального сезону десь на 95% залежить від обстрілів - Кудрицький

Проходження опалювального сезону десь на 95% залежить від обстрілів - Кудрицький

Проходження опалювального сезону десь на 95% залежить від обстрілів та має два сценарії, розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький
Проходження опалювального сезону десь на 95% залежить від обстрілів, розповів  голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним», пише "Україна Комунальна".  
 
Оптимістичний сценарій. Обстрілів немає або вони мають обмежений ефект. Відключень практично немає або вони локальні. Ми проходимо зиму ресурсами власної генерації та імпорту. Імпорт можливий в обсязі до 1,2 ГВт потужності, це більше за атомний блок. 
 
Песимістичний сценарій. Масштаб ракетних і дронових атак такий, як минулоріч. Великі пошкодження мереж і електростанцій. Можуть бути перерви в енергопостачанні. Ми будемо використовувати резервні схеми живлення споживачів та відновлювати все після пошкоджень.  
 
«Як готуватись людям до такого сценарію? Перевірити справність наявних генераторів та накопичувачів енергії, утеплити помешкання, дізнатись, де найближчий «пункт незламності». Всі поради, які були минулої зими, залишаться актуальними й цієї»,  – зазначив керівник Укренерго.  
 
Він також розповів про будівництво захисних споруд для енергооб'єктів магістральних мереж. 
 

«На усіх об’єктах, де має бути споруджено захист, вже йдуть роботи, у більшості випадків – будівельна частина, у решті випадків ще йде проєктування. Контракти підписані для першої черги робіт (бо не усі роботи можна провести одночасно). Плануємо завершити зведення оборонних конструкцій до холодів», – відзначив Кудрицький. 

 
Коментарі (0)