ГоловнаНовини ЖКГТранспортПроект київського мосту на Троєщину увійде в німецький підручник

Проект київського мосту на Троєщину увійде в німецький підручник

Міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт зустрінеться з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном в Києві 6 квітня.

 

Під час офіційного візиту Добріндта відбудеться презентація техніко-фінансової експертизи Подільсько-Воскресенського мосту (відомого киянам як "міст на Троєщину"), яка була проведена німецькими фахівцями. Для здійснення цієї експертизи Німеччина виділила 200 000 євро, передає Deutsche Welle.

Для Федерального міністерства транспорту Німеччини Подільсько-Воскресенський міст, будівництво якого було розпочато ще в 1993 році і не завершено досі, став об'єктом дослідження. Аналіз невдалого київського проекту був виконаний у рамках створення практичного посібника з рекомендаціями для планування і будівництва великих мостів на німецьких автомобільних трасах. Як уникнути помилок

Рекомендації повинні допомогти у майбутньому оцінити ризики та уникнути помилок, які були допущені при плануванні інших об'єктів, зокрема Подільсько-Воскресенського мосту. Експертиза включає також аналіз можливостей завершення цього проекту. Деталі будуть озвучені під час презентації.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво моста має відновитися вже в цьому році. Раніше повідомлялося, що потенційні німецькі інвестори візьмуть участь у презентації експертизи в четвер.

Як повідомлялося, переможцем відкритих торгів по будівництву Подільсько-Воскресенського моста, які відбулися 31 березня, стало ТОВ "Еко-буд-трейд". За оцінкою КМДА, для будівництва мосту необхідно залучити 4,3 мільярда гривень. Роботи на лівому березі обійдуться в 1,7 мільярда гривень. У лютому Київська міська рада виділила 625,3 млн гривень. Питання подальшого фінансування цього проекту поки залишається відкритим.

Міст має з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка, Райдужний масив і Троєщиною. Загальна протяжність мостового переходу - близько 7,5 кілометрів. По ньому планується прокласти лінію метро. Вже зараз цей міст вважається "чорною дірою бюджетних коштів". На міст, який далекий від готовності, вже витрачено 3,424 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що в кінці 2017 року в столиці почнеться будівництво метро на Виноградар, і вже протягом трьох років планується ввести в експлуатацію дві нові станції метрополітену - "Проспект Правди" і "Мостицька". Крім того, китайці пообіцяли свою допомогу у будівництві.

 

 
Коментарі (0)