ГоловнаНовини ЖКГТранспортПроїзд пільговиків в поїздах замовлятимуть наперед

Проїзд пільговиків в поїздах замовлятимуть наперед

Мінінфраструктури буде перевозити людей пільгових категорій по-новому. Відомством буде введено нове поняття соціального замовлення, що допоможе підтримати економічно обґрунтовані тарифи на пасажирські перевезення.

У Міністерстві інфраструктури заявляють, що в ході проведення реформи залізничного транспорту, буде введено поняття соціального замовлення щодо перевезення громадян пільгових категорій. Про це під час засідання Кабінету Міністрів заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За його словами, таким чином буде підтримано економічно обгрунтований тариф  на пасажирські перевезення.

«Тобто економічно обґрунтований тариф на пасажирські перевезення підтримується соціальним замовленням. Місцеві органи влади можуть замовляти соціальні напрямки, за рахунок бюджетної децентралізації вони мають гроші для того, щоб оплачувати, компенсувати соціальну компоненту економічного тарифу», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» вирішила не підвищувати вартість проїзду в поїздах внутрішнього сполучення. Натомість, на підприємстві скаржаться на низький рівень відшкодувань за перевезення пільговиків та пропонують врегулювати це питання.

 
Коментарі (0)