ГоловнаНовини ЖКГТранспортПроїзд у морському транспорті Криму подорожчав

Проїзд у морському транспорті Криму подорожчав

Із переходом на російські рублі у Севастополі підвищилася ціна на проїзд у морському транспорті. Однак перевізники скаржаться, що навіть вона не покриває збитків.

У Севастополі подорожчав проїзд на морському транспорті. Ціна проїзду на катерах, які курсують між Графською пристанню і Північною стороною, раніше становила 2,5 грн. За коефіцієнтом 3,0 ціна за одну поїздку повинна була дорівнювати 7,5 рублів, але замість цього пасажирам доводиться віддавати 10 рублів, - повідомляють «Новини Криму».

У Портфлоті пояснили, що подорожчання квитків відбулося на підставі ще березневого розпорядження адміністрації, коли перевізники почали працювати з двома валютами.

Згідно з документом, визначено порядок перерахунку цін на рублі. Зокрема, за проїзд на катерах і тролейбусах - за коефіцієнтом 3,8. При такому розрахунку ціна морського квитка виходить 9,5, тролейбусного 4,75. Округляти суму дозволили. Всі наступні зміни коефіцієнта, згідно з цим же розпорядженням, ні морських перевезень, ні тролейбусних не стосувалися.

На даний момент в Портофлоті пасажирів обслуговують 5 катерів. За словами їхніх власників, діючі ціни, навіть з перерахунком на рублі, є збитковими і не покривають усіх витрат. На морському транспорті діє пільгова система, що також приносить збитки. Як зазначив начальник портового флоту, з початку року вони не отримували субсидії від міста на компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, міст з Росії в Крим може обійтися в 6 разів дорожче, ніж російська сторона планувала раніше.

 
Коментарі (0)