ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПрокладання газопроводу "Північний потік 2" продовжать у водах Німеччини

Прокладання газопроводу "Північний потік 2" продовжать у водах Німеччини

Газопровід "Північний потік-2" було дозволено прокладати на морському дні на двох кілометрах у водах Німеччини у травні.
Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії дозволило прокласти ще частину газопроводу "Північний потік-2" у водах Німеччини - рішення стосується ділянки у два кілометри біля межі німецьких і данських територіальних вод, про це повідомили німецькі видання Nordkurier та NDR.
 
Газопровід "Північний потік-2" було дозволено прокладати на морському дні на двох кілометрах у водах Німеччини у травні. Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії (BSH) у Гамбурзі у понеділок наказало негайно виконати суперечливий дозвіл від 14 січня, йдеться в повідомленні бюро.
 
Ці два кілометри розташовані виключно в німецькій економічній зоні.
 
Раніше екологи із Naturschutzbund Deutschland (NABU) та Deutsche Umwelthilfe звернулись до суду проти січневого дозволу на подальше будівництво в німецькій ВЕЗ до кінця травня через перелітних птахів. Через це до кінця травня не було дозволу на будівництво, пояснили у BSH.
 
А вже з кінця травня до кінця вересня набуде чинності дозвіл від 2018 року.
 
"Після ретельного розгляду всіх інтересів, які слід взяти до уваги, ця домовленість необхідна для двокілометрової прокладки, щоб трубопровід, як задумав розробник, можна було тимчасово безпечно прокласти в зоні ВЕЗ Німеччини на морському дні до подальшого будівництва", - йдеться у повідомленні з BSH.
 
Російське судно-трубопрокладник "Фортуна", наразі прокладає одну з двох ниток трубопроводу у Балтійському морі, що йде з Данії до Німеччини. За кілька днів воно дійде до кордону німецької ВЕЗ і має зупинитися.
 
Коментарі (0)