ГоловнаНовини ЖКГПрокуратура Криму встановила, що в автономії за ліфтами не слідкують

Прокуратура Криму встановила, що в автономії за ліфтами не слідкують

Прокуратурою АР Крим перевірено, як в автономії здійснюється контроль за експлуатацією ліфтів.Про це повідомляється на сайті відомства. Як йдеться у повідомленні, перевірка засвідчила, що відповідальна структура – теруправління Держгірпромнагляду по АР Крим і Севастополя, у якого на обліку знаходить

Прокуратурою АР Крим перевірено, як в автономії здійснюється контроль за експлуатацією ліфтів.
Про це повідомляється на сайті відомства.
Як йдеться у повідомленні, перевірка засвідчила, що відповідальна структура – теруправління Держгірпромнагляду по АР Крим і Севастополя, у якого на обліку знаходиться понад три тисячі ліфтів, не перевіряє роботу півтора десятків підприємств, що здійснюють експлуатацію ліфтового обладнання. У результаті невиконання контролюючою структурою покладених на неї функцій щодо таких об'єктів підвищеної небезпеки, як ліфти, і експлуатуючих організацій, допускаються численні порушення. Це створює  загрозу життю і здоров'ю людей.
Зокрема, у ході прокурорських перевірок встановлені факти непроведення технічного огляду підіймальних споруд, використання останніх зі простроченим  терміном експлуатації і з пошкодженими деталями. Припинено експлуатацію 16 ліфтів. Більше всього порушень виявлено в Сімферополі, Ялті, Феодосії, Алушті, Євпаторії, Джанкойському, Ленінському і Сакському районах.
З урахуванням результатів перевірок до Теруправління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополя прокуратурою АР Крим внесено подання про усунення порушень, порушено дисциплінарне провадження стосовно п'яти працівників названої структури.
Загалом у ході перевірок органами прокуратури внесено 12 документів реагування, притягнуто до відповідальності 15 осіб.

 
Коментарі (0)