ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрокуратура повернула розкрадені гроші під час будівництва метро на столичний Виноградар

Прокуратура повернула розкрадені гроші під час будівництва метро на столичний Виноградар

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив чинним рішення суду першої інстанції

 

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив чинним рішення суду першої інстанції про стягнення з генпідрядника будівництва двох нових станцій метрополітену на Сирецько-Печерській лінії понад 139 млн. грн. до бюджету столиці. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури. За даними прокуратури, будівельна компанія зловживала коштами з місцевого бюджету, виділеними на фінансування будівництва лінії метро від станції Сирець до житлового масиву Виноградар.

Генеральний підрядник розміщував одержані з бюджету кошти на депозитних рахунках банківських установ, що дозволяло відповідній комерційній структурі незаконно наживатися за рахунок громади. Такі дії заборонені законом.

У цій справі Київська міська прокуратура подала позов на користь громади до генерального підрядника про стягнення з нього незаконного прибутку на користь громади в особі Київради. Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та висновками, викладеними у рішенні господарського суду, та визнав наявність підстав для задоволення позову.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)