ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрокуратура проти двогривневого проїзду у Миколаєві

Прокуратура проти двогривневого проїзду у Миколаєві

Прокуратура Миколаєва опротестувала рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради щодо встановлення тарифів на перевезення населення у зв’язку з його невідповідністю вимогам законодавства.

Прокуратурою Миколаєва було опротестовано рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради № 785 від 27.07.2012 «Про встановлення тарифів у м. Миколаєві на перевезення населення підприємствами - перевізниками автобусами в звичайному режимі руху», яким встановлено економічно обґрунтований тариф на перевезення одного платного пасажира автобусами у звичайному режимі руху в розмірі 2 грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Прокуратури Миколаєва.

Рішення було прийняте виконавчим комітетом Миколаївської міської ради з перевищенням наданих повноважень.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України № 1548 від 25.12.1996, регулювання (встановлення фіксованих та граничних рівнів цін (тарифів), торгівельних (постачальницько-збутових) надбавок, нормативів рентабельності, запровадження обов'язкового декларування зміни) цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг є повноваженням центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.  

Крім того, пунктом 13 вказаної Постанови передбачено, що Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації, виконавчі органи Львівської і Криворізької міських рад регулюють (встановлюють) тарифи на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі (який працює в звичайному режимі руху).

В порушення вимог статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» проект вказаного рішення не було оприлюднено.  

Враховуючи викладене, зазначене рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради підлягає скасуванню.  

Проте, 21 серпня Миколаївською міською радою прийнято рішення про відхилення протесту.

Прокуратурою міста готується позовна заява до Миколаївського окружного адміністративного суду про визнання незаконним та скасування зазначеного рішення.

 
Коментарі (0)