ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПрокуратура тримає руку на «газовому» пульсі

Прокуратура тримає руку на «газовому» пульсі

Кримінальну справу було порушено в Одеській області за фактом незаконного відчуження цінних паперів приватним акціонерним товариством без згоди НАК «Нафтогаз Україна»

Органами прокуратури і надалі проводяться перевірки газопостачальних компаній, підприємств теплокомуненерго та житлово-комунальних господарств. За результатами перевірок поточного року вже порушено кримінальну справу, внесено 78 документів реагування, 6 посадових осіб притягнуто до відповідальності, відшкодовано 40,8 млн грн.

Про це повідомляє відділ зв’язків із ЗМІ Генпрокуратури України.

Зокрема, кримінальну справу було порушено в Одеській області за фактом незаконного відчуження цінних паперів приватним акціонерним товариством загальною вартістю 1,5 млн грн. Встановлено, що голова правління товариства діяв без згоди НАК «Нафтогаз Україна», перевищуючи свої службові повноваження. Досудове слідство у справі триває.    

Нагадаємо, за даними НАК «Нафтогаз Україна» загальна заборгованість споживачів за газ станом на кінець січня цього року становила 22,3 млрд грн. Підприємства, що споживають газ мають борги у розмірі – 12,3 млн грн.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)