ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПромисловість у січні збільшила споживання електрики більш ніж на 27%

Промисловість у січні збільшила споживання електрики більш ніж на 27%

Завдяки стабільній роботі енергосистеми промисловість у січні цього року збільшила споживання електроенергії більш ніж на 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року
Завдяки стабільній роботі енергосистеми промисловість у січні цього року збільшила споживання електроенергії більш ніж на 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року, про це повідомила преслужба Міністерства енергетики України, пише "Україна Комунальна".
 
"Цієї зими українська промисловість споживає відчутно більше електроенергії, ніж минулої. Зокрема, у січні підприємства спожили на 27,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2,4 млрд кВт-год проти 1,9 млрд кВт-год) і на 82 млн кВт-год більше, ніж за попередній зимовий місяць", - говориться в повідомлені.
 
Зросло також споживання електроенергії населенням. У січні 2024 року побутові споживачі використали на 13,5% більше електроенергії, ніж за аналогічний період 2023 року та на 101 млн кВт більше, ніж у грудні 2023 року.
 
У Міненерго також поінформували, що в січні 2024 року в Україні зберігаються тенденції до збільшення вироблення електроенергії атомною та гідрогенерацією.
 

Як повідомлялося, обсяги споживання електрики промисловістю в грудні 2023 року зросли на 37,6%: 2,34 млрд кВт-год проти 1,69 млрд кВт-год у грудні 2022 року.  

 
Коментарі (0)