ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПроти керівників "Нафтогазу" відкрито два кримінальні провадження про державну зраду

Проти керівників "Нафтогазу" відкрито два кримінальні провадження про державну зраду

Проти керівників НАК "Нафтогаз Україна" вже відкрито два кримінальні провадження про державну зраду, про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв
Проти керівників НАК "Нафтогаз Україна" вже відкрито два кримінальні провадження про державну зраду, про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв в ефірі програми "Зворотний відлік".
 
Відповідаючи на запитання ведучих про те, що проти керівництва Нафтогазу порушено одне провадження, Андрій Коболєв уточнив: "Вже два."
 
"Я отримав папір, де прямо написано, що керівництво "Нафтогазу" діяло в інтересах іноземних держав чи агентів іноземних держав. Це формулювання з точки зору кримінального кодексу потрапляє під статтю 111 - державна зрада", - розповів він.
 
Андрій Коболєв відзначив, що наразі компанії не відкрили ще всіх деталей справи. Нафтогаз планує направити запит та дізнатися, що стало підставою для відкриття проваджень.
 
Голова правління НАК "Нафтогаз Україна" також припустив, що звинувачення у державній зраді може бути політичним замовленням.
 
"Більшість карних справ подібного масштабу, які генеруються проти посадовців мого рівня повинні мати "зелене світло" на досить високому державному рівні. Інакше вони не працюють", - наголосив очільник компанії.
 
Коболєв також наголосив, що водночас, правоохоронці все ще не відкрили кримінальних справ про неповернення грошей компанії. Зокрема, за його словами, державні теплоелектроцентралі не розрахувалися з Нафтогазом майже на сто мільярдів гривень, але кримінальної справи досі немає.
 

Нагадаємо, 8 жовтня Андрій Коболєв повідомив про першу кримінальну справу про державну зраду проти менеджменту "Нафтогазу". 

 
Коментарі (0)