ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоП.Розенко:«Створено міжвідомчу робочу групу із забезпечення підвищення мінімальної зарплати»

П.Розенко:«Створено міжвідомчу робочу групу із забезпечення підвищення мінімальної зарплати»

У Кабміні створена міжвідомча робоча група із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати
У Кабінеті Міністрів України створена міжвідомча робоча група із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Про це під час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
 
«Ми переводимо нашу діяльність щодо забезпечення підвищення розміру мінімальної заробітної плати у щотижневий режим. Буквально сьогодні мною затверджена постійно діюча міжвідомча комісія, яка буде регулярно розглядати проблеми пов’язані з реалізацією цього питання і до складу цієї комісії включені представники центральних органів виконавчої влади, профспілок та роботодавців», - сказав він.
 
Павло Розенко доручив головам ОДА створити відповідні робочі групи і на місцях. «Звертаюся до глав ОДА утворити так само відповідні робочі групи, щоб ми чітко могли відстежити процес виконання зобов’язань щодо підвищення соцстандартів в Україні, зокрема підвищення мінімальної зарплати», - наголосив він.
 
«Я звертаюся до глав обласних і районних державних адміністрацій , начальників профільних управлінь освіти, охорони здоров’я, управлінь соцзахисту – ви повинні, особливо в перший місяць року, володіти детальною інформацією по кожному закладу освіти, охорони здоров’я, культури, кожної бюджетної установи стосовно виконання завдань щодо підвищення мінімальної заробітної плати і розміру оплати праці працівників бюджетної сфери в цілому. Для нас принципово важливо всім разом, і у державному, і у недержавному секторі забезпечити виконання  тих зобов’язань, які ми взяли перед суспільством, зокрема щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Ще раз хочу наголосити – з 1 січня не може бути ні в кого зарплати нижчої, ніж 3200 грн», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

До складу міжвідомчої робочої групи під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка увійшли Міністр соціальної політики, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, перший заступник Міністра освіти і науки, перший заступник Міністра культури, заступник Міністра фінансів – керівник апарату, заступник Міністра охорони здоров’я, голова ДФС, голова Державної служби з питань праці, голова Державної аудиторської служби, Голова Правління Пенсійного фонду України, представники організацій профспілок та роботодавців тощо. 

 
Коментарі (0)