ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГП.Розенко:«Зекономлені субсидії мають бути виплачені до 1 вересня»

П.Розенко:«Зекономлені субсидії мають бути виплачені до 1 вересня»

Виплата компенсації за зекономлені під час опалювального сезону субсидії, має бути здійснена до 1 вересня поточного року, повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко
Виплата компенсації за зекономлені під час опалювального сезону субсидії, має бути здійснена до 1 вересня поточного року, повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради. 
 
Нагадаємо, що Урядом на засіданні 26 квітня було ухвалено рішення про початок процесу монетизації  субсидій. Тоді, Глава Уряду Володимир Гройсман повідомив, що рішення торкнеться 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн в якості одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.
 
Рішення Уряду оформлено у відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300, яку підписав Прем’єр-міністр України. Документом внесено зміни  до деяких постанов Уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Окрім того, документ обумовлює ухвалення наступних кроків, в тому числі щодо запровадження механізмів монетизації зекономлених грошей.
 
В свою чергу, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що ресурси для здійснення виплат є. «З 1 липня до 1 вересня мають бути здійснені абсолютно всі виплати», - наголосив чиновник.
 
Він пояснив, що до 1 червня газо- та електропостачальні організації мають подати списки громадян, які не використали в повному обсязі призначену субсидію і мають економію. «До 1 липня місцеві органи соцзахисту населення мають повідомити всіх цих громадян про право на отримання монетизованої виплати», - зазначив Павло Розенко, уточнивши, що відповідна виплата буде розраховуватись із розрахунку вартості 100 кубометрів газу або 150 квт\год електроенергії. Тобто сума відшкодування буде складати близько 700 грн.
 

«Громадяни повинні подати до органів соцзахисту населення заяву, де вказати куди їй перерахувати кошти: на картковий рахунок чи відділення «Укрпошти», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Травня 2017 p. 21:13
Багатьох споживачів цікавить питання: "Чому субсидія у неопалювальний період (квітень - жовтень) значно зменшена?" Адже що таке, взагалі, субсидія? Cубсидія -- це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня , -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. То хіба знецінення гривні у неопалювальний період припиняється? Або хоча б сповільнюється? Знецінення гривні стосується усіх і постійно, а часткова компенсація цього знецінення надається вибірково і тимчасово.