ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПісля війни в Україні потрібно збільшити тарифи на електроенергію та газ - МВФ

Після війни в Україні потрібно збільшити тарифи на електроенергію та газ - МВФ

Після закінчення війни потрібно буде збільшити тарифи на електроенергію та газ для забезпечення стійкості енергетичної галузі. Про це йдеться в оновленому меморандумі Міжнародного валютного фонду з Україною.
Після закінчення війни потрібно буде збільшити тарифи на електроенергію та газ для забезпечення стійкості енергетичної галузі. 
 
Про це йдеться в оновленому меморандумі Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною, який 28 червня опублікували на сайті фонду, пише "Україна Комунальна". 
 
"Забезпечення стійкості системи та зменшення квазіфіскальних зобов’язань вимагатимуть поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію для покриття витрат, одночасно виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств", - йдеться в звіті. 
 
Кабінет Міністрів має затвердити дорожню карту поступової лібералізації ринків газу та електроенергії. 
 
В основі такого документу буде технічний аналіз фінансового стану галузі, який повинні погодити з Європейською комісією.
 

У МВФ нагадують, що для повноцінної інтеграції українського енергоринку у європейський потрібно продовжити впровадження європейського законодавства та лібералізації внутрішнього ринку електроенергії. 

 
Коментарі (0)