ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПутін готовий зберегти гранзит газу Україною

Путін готовий зберегти гранзит газу Україною

Путін по суті запропонував виконання рішення Стокгольмського арбітражу

Путін по суті запропонував виконання рішення Стокгольмського арбітражу

Володимир Путін під час зустрічі з Дональдом Трампом заявив про готовність збереження транзиту газу через Україну при виконанні певних умов. Україна теж чекає їх виконання, заявила віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе ексклюзивно Фактам ICTV перед ефіром Свободи слова на ICTV.

Путін заявив, що Росія продовжуватиме транспортування блакитного палива через територію України в разі урегулювання спору в Стокгольмському арбітражі. На даний момент два з трьох таких спорів вже врегульовано і РФ має постачати до України газ за визначеною арбітражем ціною та виплатити компенсацію країні у 2,6 мільярди гривень.

– Цікаво, наскільки ті представники Кремля, які братимуть участь в тристоронніх консультаціях, будуть готові виконувати ті настанови, які сьогодні почули від Путіна. Він, по суті, запропонував, як ми почули, виконання рішень Стокгольмського арбітражу, – розказала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Завтра в Берліні відбудуться тристоронні консультації між Україною, РФ та ЄС стосовно умов транспортування російського газу до європейських країн по українським газопроводам з 2020 року.

 

 
Коментарі (0)