ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикапутін повідомив Міжнародне агентство з атомної енергії про плани запустити Запорізьку АЕС

путін повідомив Міжнародне агентство з атомної енергії про плани запустити Запорізьку АЕС

Президент країни агресора владімір путін повідомив Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про плани запустити роботу Запорізької АЕС
Президент країни агресора владімір путін повідомив Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про плани запустити роботу Запорізької АЕС, яка окупована росіянами з 2022 року. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела. 
 
Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі у березні відвідав російське місто Сочі для зустрічі з путіним і керівництвом російської атомної компанії Росатом. Знайомі з цією розмовою джерела повідомили, що Гроссі запитав, чи буде перезапущена ЗАЕС — путін відповів, що точно буде. 
 
Один з дипломатів, розповів, що Росія може зробити це до 40-ї річниці підключення ЗАЕС до мережі СРСР — станцію ввели в експлуатацію наприкінці 1984 року. 
 
За словами європейських дипломатів, знайомих з цим питанням, Росія, ймовірно, збирається запустити хоча б один реактор. 
 

Нагадаємо, 13 квітня реакторна установка енергоблоку № 4 Запорізької АЕС, яка знаходиться під контролем Росії в окупованій частині Запорізької області, була успішно переведена в стан «холодного зупину». 

 
Коментарі (0)