ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Північний потік-2» обкладуть новими санкціями

«Північний потік-2» обкладуть новими санкціями

США підготували інструмент для оперативного посилення сакціонного тиску на проекти Росії в сфері енергетики, які по суті є і політичними

США підготували інструмент для оперативного посилення сакціонного тиску на проекти Росії в сфері енергетики, які по суті є і політичними. Так, Державний департамент США скасує застереження, яка звільняє російські трубопроводи "Північний потік-2" і "Турецький потік" від санкцій. Таким чином обидва проекти підпадає під санкції закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA). Про це на брифінгу в середу заявив держсекретар США Майк Помпео.

"Сьогодні Державний департамент оновлює громадський керівництво для CAATSA, щоб включити" Північний потік-2 "і другу лінію" Турецького потоку ". Ці дії ставлять під загрозу санкцій США інвестиції або інші види діяльності, пов'язані з цими російськими енергетичними експортними трубопроводами ", - сказав Помпео.

За його словами, "Північний потік-2" і "Турецький потік" - це "не комерційні проекти, вони є ключовими інструментами Кремля для розширення залежності Європи від енергопостачання Росії, інструментами, які підривають Україну, перекриваючи транзит газу ... і в кінцевому підсумку підриває трансатлантичну безпеку ".

"США завжди готові допомогти нашим європейським друзям в задоволенні їхніх енергетичних потреб", - додав держсекретар.

Поширення закону про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій на учасників проекту Північний потік-2 не означає негайного введення обмежувальних заходів.

Це через деякий час після заяви Помпео пояснили в Державному департаменті США.

«Державний департамент у даний час не застосовує жодних санкцій відповідно до розділу 232 CAATSA. Однак якщо в подальшому ми визначимо, що є необхідність обмежувальних заходів в відповідно до цього розділу, то ми без коливань введемо їх», - йдеться в заяві.

Держдеп закликав компанії переглянути свою участь в російських енергетичних проектах, щоб по завершенні будівництва трубопроводів не потрапити до списку санкцій.

 

 
Коментарі (0)