ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Північний потік-2» подав заявку на маршрут в обхід Данії

«Північний потік-2» подав заявку на маршрут в обхід Данії

Оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік - 2» подав заявку на альтернативний маршрут газопроводу в Данії, йдеться в повідомленні Nord Stream 2.

«Північний потік-2» подав заявку на альтернативний маршрут в обхід Данії

Оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік - 2» подав заявку на альтернативний маршрут газопроводу в Данії, йдеться в повідомленні Nord Stream 2.

«Сьогодні компанія Nord Stream 2 передала заявку і звіт про ОВНС до Енергетичного агентство Данії на маршрут у виключній економічній зоні на північний захід від острова Борнхольм. Це альтернативний маршрут, який не проходить через територіальні води Данії. Nord Stream 2 не зупиняє процедуру за заявкою c кращим маршрутом, в основу якої покладено в квітні 2017 року і підготовлена ​​на основі рекомендацій, отриманих від влади Данії в ході успішного планування і будівництва існуючого газопроводу «Північний потік», - наголошується в повідомленні.

У Енергоагентстве Данії вже підтвердили, що отримали заявку на прокладку «Північного потоку - 2» за альтернативним маршрутом.

Поправка до закону про континентальний шельф (від 1 січня 2018 роки) надає міністерству закордонних справ Данії право рекомендувати, щоб заявка на інфраструктуру, зокрема на газопроводи, що проходять через територіальні води, розглядалася або не розглядалася Енергетичним агентством Данії. Рекомендація МЗС Данії знаходиться на розгляді з січня 2018 року. У зв'язку з цим компанія Nord Stream 2 вирішила вивчити альтернативні маршрути за межами територіальних вод Данії.

«На основі результатів досліджень, інженерної та екологічної оцінки, проведених в останні місяці, був визначений альтернативний маршрут протяжністю 175 км на північний захід від Борнхольм, який перетинає тільки економічну зону Данії», - наголошується в повідомленні.

Ця заявка не замінить подану в квітні 2017 року заявку. Nord Stream 2 вважає, що перша заявка передбачає оптимальний маршрут газопроводу в датських водах, який залишається кращим.

Поки Nord Stream 2 отримала національні дозволу у всіх інших юрисдикціях, через які проходить газопровід з Росії до Німеччини.

Раніше фінансовий директор Nord Stream - 2 AG Пол Коркоран повідомляв журналістам, що не виключає прокладку трубопроводу в обхід Данії, якщо та не видасть дозвіл на будівництво газопроводу по початковим маршрутом.

 

 
Коментарі (0)