ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Північний потік-2» продовжать будувати в грудні

«Північний потік-2» продовжать будувати в грудні

Роботи з прокладання газопроводу "Північний потік - 2" поновляться на початку грудня

 

Роботи з прокладання газопроводу "Північний потік - 2" поновляться на початку грудня. Про це в суботу, 28 листопада, повідомила радіостанція Radio MV німецького мовника NDR 1 з посиланням на представника компанії Nord Stream 2 AG, що є оператором проекту.

Що базується в Штральзунд управління водних шляхів і судноплавства в Балтійському морі рекомендувало капітанам суден з 5 грудня дотримуватися особливої ​​обережності при навігації на південь від Адлергрунда (в 60 км від острова Борнхольм).

Тим часом, в проектній компанії газопроводу уточнили деталі будівництва: "Ми плануємо відновити роботи по трубоукладки з використанням судна з якірним позиціонуванням у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Німеччини в цьому році".

"Ми назвемо конкретне судно, яке буде використано, пізніше. На даному етапі план передбачає укладання відрізка в 2,6 км на кожній з гілок газопроводу", - підкреслили і в Nord Stream 2 AG.

Раніше, 26 листопада, стало відомо, що трубоукладальне судно "Академік Черський", здатне добудувати газопровід, по всій видимості, вийшло з німецького порту Мукран і попрямувало в Калінінград. Про це свідчили дані порталу по відстеженню судів Marine Traffic.

На початку жовтня "Академік Черський" вперше з травня покинув Мукран, попрямувавши до Куршській косі. Там він стояв в режимі "обмеженою маневреності". В середині жовтня поруч з трубоукладачем з'явилися суду постачання "Умка", Finval і "Балтійський дослідник".

До цього, 26 жовтня, норвезька DNV GL заявила, що припинить надавати верифікаційні послуги по відношенню до суден, які обслуговують "Північний потік-2", а також обладнання на цих судах. Компанія пояснила, що прийняла таке рішення після аналізу нових роз'яснень Держдепартаменту США щодо санкцій проти "Північного потоку-2". При цьому DNV уточнила, що не відмовляється від сертифікації самого трубопроводу.

Передбачалося, що "Північний потік - 2" буде введений в експлуатацію до кінця 2019 року. Однак вже влітку того ж року стало остаточно ясно, що "Газпром" вибився з графіка і не зможе виконати намічене, а в грудні 2019 року проект повністю встав.

 

 

 

 
Коментарі (0)