ГоловнаНовини ЖКГТранспортQatar Airways планує відкрити польоти до Києва

Qatar Airways планує відкрити польоти до Києва

Авіакомпанія Qatar Airways у понеділок оголосила про відкриття 12 нових напрямків на 2017-2018 роки, в тому числі і до Києва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Серед інших нових напрямків авіакомпанії також Сан-Франциско, Кардіфф, Малага, Міконос, Аккра, Прага, Момбаса, Абіджан», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Qatar Airways - національна авіакомпанія Катару зі штаб-квартирою в столиці країни місті Доха. Авіакомпанія виконує рейси у 144 пункти призначення та входить до списку семи авіакомпаній, що мають найвищий, п'ятизірковий рейтинг за версією британського агентства Skytrax.

Як повідомлялося раніше, аеропорт «Київ» (Жуляни) тимчасово призупинив діалог з найбільшим європейським лоуокстером, компанією Ryanair, через невідповідність цінових вимог авіакомпанії можливостям аеропорту.

Зокрема, Ryanair передбачає, що аеропорт знизить аеропортовий збір в середньому на 60-80%.

Варто відзначити, що в Україні даний збір збір є регульованим тарифом, до якого входить вартість пального, опалення, зарплата персоналу і низка інших витратних статей. Цей збір аеропорт змушений погоджувати з профільним регулятором, Міністерством інфраструктури і Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що Мінінфраструктури  переговори з двома низькобюджетними авіакомпаніями щодо початку їх роботи в Україні.

За його словами, відомство виступає за розвиток аеропортів, які мають високу економічну привабливість — в Одесі, Харкові, Херсоні, Вінниці, Чернівцях.

 

 
Коментарі (0)