ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ українській воді не знайшли загроз для екології Криму

В українській воді не знайшли загроз для екології Криму

У Держводагенстві заявили про безпечність дніпровської води для екології Криму. Працівники підприємства вважають, що витрати скиду води не впливають на на загибель морської риби та переміщення великої кількості молюсків.

У Державному агенстві водних ресурсів вважають, що дніпровська вода абсолютно безпечна та не загрожує екології Крима. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі агенства.

«Що стосується розпріснення, куди по аварійному скиду на русла каналу скидається дніпровська вода до укладення договірних зобов’язань з водокористувачами Криму, на даний час він не працює. Витрати зазначеного скиду, які передбачені проектом експлуатації каналу не впливають на загибель морської риби та переміщення великої кількості молюсків, незрозуміло яких і відкіля», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Раніше Міністр регіонального розвитку і ЖКГ Криму Сергій Глєбов заявляв, що українська вода «вбиває» екологію Криму. «Вони (керівництво Північно-Кримського каналу) перекрили канал і скидають прісну воду у Чорне море, повністю руйнуючи екологію - і риба, і рослини не розраховані на таку кількість прісної води. Вони готові убити все живе навколо себе заради своїх інтересів», - упевнений він.
 
Нагадаємо, Північно-Кримський канал наразі функціонує для споживачів Херсонської області, Крим так і не вирішив проблемні питання щодо водопостачання.  До того ж, питання погашення заборгованості водокористувачами Криму перед Управлінням Північно-Кримського каналу в обсязі 1,7 млн грн в 2013 році залишається невирішеним. 
 
Коментарі (0)