ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРада може спростити приєднання до газових мереж

Рада може спростити приєднання до газових мереж

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендує Верховній Раді спростити приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи

 

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендує Верховній Раді спростити приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи. Це передбачає відповідний законопроект №4578-1.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради.

За словами глави комітету Андрія Геруса, до другого читання до закону надійшло понад 160 поправок.

"Ухвалення закону дозволить підвищити ефективність використання газової інфраструктури; спростити процедуру приєднання до газових мереж, якими володіють суб'єкти природних монополій", - зазначено в повідомленні.

У комітеті підкреслили, що напрацьовані найбільш компромісні варіанти обліку поправок, в результаті чого законопроект підтримали всі учасники ринку.

Документ регламентує відповідальність за безпідставну відмову в наданні послуги з приєднання або залишення заяви без руху, юридичним особам дозволили вибирати суб'єкта господарювання, який здійснюватиме облаштування вузла обліку газу, а при установці лічильника не на межі балансової належності вже не знадобиться згода оператора.

Відзначається, що для побутових споживачів залишать чинне регулювання, адже кошти за обслуговування лічильника закладені в тариф.

"Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому як закон законопроект з окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи", - йдеться в повідомленні.

 

 

 
Коментарі (0)