ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРада підтримала зниження зеленого тарифу та зелені аукціони

Рада підтримала зниження зеленого тарифу та зелені аукціони

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект, яким запроваджується механізм проведення аукціонів на «зелену» енергетику та знижується розмір «зеленого» тарифу

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект, яким запроваджується механізм проведення аукціонів на «зелену» енергетику та знижується розмір «зеленого» тарифу.

Відповідно до законопроекту, планується запустити механізм аукціонів, під час проведення яких оператор енергосистеми України буде купувати електрику у виробників енергії з альтернативних джерел (сонячних та вітрових електростанцій). Відповідні аукціони почнуть діяти в Україні з 1 січня 2020 року.

Водночас, об’єкти «зеленої» енергетики, які ввели в експлуатацію до цього періоду і які підписали договір на постачання електрики до 31 грудня 2019 року будуть продавати електрику за «зеленим» тарифом. А сам «зелений» тариф для сонячних електростанцій зменшать на 25% у 2020 році з подальшим зменшенням на 2,5% щороку, а для вітрових — у 2020 році зменшать на 10% з подальшим зменшенням на 1,5% щороку.

Участь в аукціонах на продаж «зеленої» енергетики буде обов’язковою для вітрових електростанцій потужністю понад 20 мегават, для решти альтернативних електростанцій — потужністю понад 10 мегават. У подальшому учать в аукціонах стане обов'язковою для всіх вітрових електростанцій потужністю понад 3 мегавати та інших альтернативних електростанцій потіжністю понад 1 мегават.

 

 
Коментарі (0)