ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРада підвищила штрафи за помилковий виклик пожежників або поліції

Рада підвищила штрафи за помилковий виклик пожежників або поліції

Рада підвищила штрафи за помилковий виклик пожежників або поліцііВерховная Рада внесла зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу з метою посилення відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки

 

Рада підвищила штрафи за помилковий виклик пожежників або поліцііВерховная Рада внесла зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу з метою посилення відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки.

Як передає БізнесЦензор, за ухвалення відповідного урядового законопроекту №4157 у другому читанні проголосували 300 народних депутатів.

Законом внесено зміни до ст. 270 Кримінального кодексу, згідно з якою запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки, якщо це спричинило виникнення пожежі або аварії, яких буде завдано шкоди здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі.

Зокрема, за завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань передбачений штраф в розмірі від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-3400 грн). Зараз штраф за таке порушення становить 3-7 мінімумів (51-119 грн).

За невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб Держслужби надзвичайних ситуацій для посадових осіб і фізичних осіб - підприємців тепер передбачено штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а за повторне порушення протягом року - від 200 до 300 мінімумів.

Законом також вводяться штрафи за використання протипожежної, аварійно-рятувальної або іншої спеціальної техніки або засобів протипожежного захисту не за призначенням.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
31 Березня 2021 p. 23:55
На вулиці я помітив, що у зв"язку з карантином значно почастішали випадки ВИГУЛЮВАННЯ СОБАК БЕЗ НАМОРДНИКІВ. Хазяйські пси гарчать і лякають перехожих, вимушуючи їх якось маневрувати і обходити тих собак, щоб раптом не покусали. А купки озброєних поліціянтів не чіпають хазяїв тих собак, мабуть бояться...