ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада прийняла за основу законопроект про НКРЕКП

Рада прийняла за основу законопроект про НКРЕКП

Верховна Рада України у першому читанні за основу підтримала законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".
Верховна Рада України у першому читанні за основу підтримала законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". За прийняття документу проголосували 285 депутатів.
 
Одним із завдань проекту закону є створення передумов сталості  державного регулюючого впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП, що дозволить уникнути  різких коливань в  умовах господарювання суб’єктів, діяльність яких регулюється комісією, зробить таку діяльність прогнозованою на більш тривалий термін.
 
Законопроектом передбачається прозоре призначення членів НКРЕКП на відкритих конкурсних засадах, незалежність регулятора в прийнятті ним компетентних та справедливих рішень, відкритість та гласність процесу державного регулювання.
 
Законопроект складається з чотирьох розділів, статтями яких встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції та повноваження, порядок підготовки рішень Комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики та комунальних послуг. Розділом четвертим визначаються прикінцеві та перехідні положення, включаючи порядок ротації Комісії першого складу.
 
У новій редакції законопроекту виключається стаття щодо повноважень Нацкомісії у сфері теплопостачання
 
Тарифи на виробництво (також на виробництво теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії), транспортування та постачання теплової енергії затверджуються комісією та органами місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законодавством.
 
Коментарі (0)