ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада прийняла закон про порядок встановлення лічильників споживачам природного газу

Рада прийняла закон про порядок встановлення лічильників споживачам природного газу

Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу.

Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу.

«За» проголосовало 325 народних депутата.

Закон чітко визначає, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку.
 
Оператори газорозподільних мереж (ГРМ) повинні встановити індивідуальна газові лічильники споживачам за рахуном тарифу на розподіл прородного газу до 2023 року. Передбачається можливість самостійного встановлення індивідуальних лічильників газу побутовими споживачами з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ Операторам ГРМ.
 
Встановлюється заборона для Операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.
 
Прийнятим законом:
- чітко визначається, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку;
 
- передбачається можливість самостійного встановлення індивідуальних лічильників газу побутовими споживачами з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ Операторам ГРМ;
 
- встановлюється заборона для Операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.

 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай1
22 Грудня 2017 p. 09:38
Верховна Рада знову між популістичним передвиборчим піаром та рішеннями спрямованими на демонтаж залишків соціалістичного регулювання(всі платять за всіх), їх заміну на традиційні(для успішних держав)економічні мотивації(кожен платить за свій комфорт+соціальний захист нужденних, а не акторів) вибрала перше. Мабуть, як алкоголік -"останній раз".БРАВО!