ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада відхилила законопроект про зменшення промислових викидів

Рада відхилила законопроект про зменшення промислових викидів

За документ проголосували 193 депутати

 

Верховна Рада остаточно відхилила законопроект №4167 «Про запобігання, зменшення та контролі промислового забруднення» на позачерговому засіданні в четвер, 15 липня. За документ проголосовалм 192 депутата.

На підтримку законопроекту виступав Олександр Мариковський, заступник голови комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування. За його словами, законопроект сприяє поступової модернізацію підприємств. На неї дається 12 років. Вона передбачає установку екологічно чистих електрофільтрів з використанням найкращих доступних технологій і методів.

Законопроект №4167 покликаний імплементувати в українське законодавство положення Директиви 2010/75 / ЄС про промислові викиди. Документ пропонує запровадження інтегрованого дозволу, яке встановлює для підприємств екологічні нормативи на викиди і відходи. Окремо передбачається створення відкритого реєстру інтегрованих дозволів і узаконення впровадження найкращих доступних технологій і методів (НДТМ).

Європейська Бізнес Асоціація раніше звернулася до Верховної Ради із закликом доопрацювати законопроект №4167. ЄБА запропонувала консолідувати пропозиції альтернативних законопроектів, оскільки документ враховує серед зауважень і пропозицій асоціації тільки можливість анулювання інтегрованого дозволу виключно на підставі рішення суду.

Нагадаємо, що в травні Рада повторно не прийняла в першому читанні і відправила на доопрацювання законопроект №4167. Однак 7 липня комітет з екологічної політики та природокористування знову рекомендував його до повторного першого читання.

Варто відзначити, що згідно з регламентом роботи рішення про проведення повторних перших, других читань законопроектів Верховна Рада може приймати не більше двох разів.

За оцінкою GMK Center, в разі впровадження НДТМ в гірничо-металургійному комплексі будуть потрібні додаткові інвестиції в $ 6,6 млрд.

 

 

 
Коментарі (0)