ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРада відновила закупівлі «бебі боксів»

Рада відновила закупівлі «бебі боксів»

Депутати Верховної ради проголосували за відновлення закупівлі "пакунків малюка" через платформу Prozorro

 Депутати Верховної ради проголосували за відновлення закупівлі "пакунків малюка" через платформу Prozorro. Про це повідомляє APnews.

За відповідний законопроект під номером 5064 проголосувало 307 нардепів. У тексті закону передбачено, що займатися закупівлями державної допомоги для молодих мам будуть місцеві органи соціального захисту населення.

Також в документі передбачили зміна вартості так званого "пакета малюка". Вартість становитиме три прожиткові мінімуми на момент проведення аукціону.

"Ми будемо мати зниження витрат з державного бюджету при закупівлі товарів для комплектування допомоги" пакет малюка "через систему Prozorro. Електронний аукціон буде вести до зниження кінцевої ціни, однак це не матиме ніякого негативного впливу на якість товарів", - вказали ініціатори законопроекту в пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що "пакети малюка" держава знову почало видавати батькам в кінці вересня 2020 го року. Причому державну допомогу в зв'язку з вагітністю та пологами припинили видавати якраз через блокування тендерної процедури - відповідне рішення прийняли в Антимонопольному комітеті України.

 
Коментарі (0)