ГоловнаНовини ЖКГТранспортРада занепокоїлася сполученням районів Луганської області із загальною залізничною мережею

Рада занепокоїлася сполученням районів Луганської області із загальною залізничною мережею

Нардепи просять уряд забезпечити будівництво і фінансування за рахунок держбюджету залізничної лінії, яка з'єднає Кондрашевська-Нова - Лантратівка і Попасна-Сватове-Куп'янськ

 

Нардепи просять уряд забезпечити будівництво і фінансування за рахунок держбюджету залізничної лінії, яка з'єднає Кондрашевська-Нова - Лантратівка і Попасна-Сватове-Куп'янськ.

Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів України з проханням забезпечити залізничне сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За відповідну постанову №4145 "Про звернення до Кабінету міністрів щодо об'єднання залізничного сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці" проголосували 302 народних депутата.

Нардепи просять уряд забезпечити будівництво і фінансування за рахунок держбюджету залізничної лінії, яка з'єднає Кондрашевська-Нова - Лантратівка і Попасна - Сватове - Куп'янськ.

Як говориться в пояснювальній записці, на підконтрольній Україні території Луганської області проходить лише одна залізнична магістраль Попасна-Сватове-Куп'янськ, яка входить в загальнодержавну залізничну мережу.

У той же час залізнична гілка Кондрашевська-Нова - Лантратівка довжиною 250 км пролягає по північній частині області і не має сполучення з іншими областями, оскільки з одного боку спрямована в РФ, з іншого - веде на тимчасово окуповану територію.

Відзначається, що внаслідок такої ситуації східні і північні райони області залишилися без залізничного сполучення з рештою території країни.

Населені пункти Кондрашевська-Нова, Лантратівка, Попасна та Сватове знаходяться на підконтрольній Україні території Луганської області, Куп'янськ - в Харківській області.

 

 

 

 
Коментарі (0)