ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРахунки за ЖКП в 2021 виростуть на 30%

Рахунки за ЖКП в 2021 виростуть на 30%

В 2021-му році році вартість комунальних послуг в Україні подорожчає на 30%, і загальна цифра в платіжках збільшиться для громадян на 300-700 гривень

 

В 2021-му році році вартість комунальних послуг в Україні подорожчає на 30%, і загальна цифра в платіжках збільшиться для громадян на 300-700 гривень.

Як стало відомо повідомлення радника заступника голови Київської міської адміністрації О.Попенко, в наступному році платіжки в опалювальний сезон подорожчають на 500-700 гривень, тобто на 30% в місяць. У неопалювальний сезон надбавка складе 200-300 гривень, що дорівнює зросту в 20%.

За даними чиновника, зростання тарифів на газ уже відбувся, транспортування цього палива подорожчала на 100%. Крім цього, в січні водоканали піднімуть вартість своїх послуг з водопостачання та водовідведення на 20%, що буде шостим підйомом ціни за цю послугу за останні 5 років. Очікується і підняття вартості електроенергії для тих, хто економить електроенергію. У новому році всі будуть зобов'язані платити 1,68 гривень, пояснив Попенко.

Зростання цін відбудеться і на інші види ЖКП. Зокрема, подорожчання торкнеться компаній, що управляють, які обслуговують житловий фонд. Наприклад, збільшиться вартість гарячої води. Очікується зростання вартості теплопостачання - і за рахунок подорожчання газу, і за рахунок збільшення цін на водопостачання. Незважаючи на те, що тарифи з вивезення сміття не прив'язані до основних послуг, вартість цієї послуги в новому році теж зросте, оскільки сьогодні вона не покриває навіть елементарної рентабельності.

 

 

 

 
Коментарі (0)