ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРобота Слов'янської ТЕС під загрозою зриву

Робота Слов'янської ТЕС під загрозою зриву

На Слов'янській ТЕС констатували «загрозливо критичну ситуацію» з поставками вугілля на електростанцію. Вона працює «з коліс» - вугілля, що прибуває, одразу використовується. Такий режим роботи неприйнятний для підприємств стратегічної енергетичної галузі

Станом на ранок 12 серпня на паливному складі Слов'янської ТЕС зафіксований запас у 101 т вугілля, ситуація з поставками «чорного золота» на електростанцію залишається критичною. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії «Донбасенерго».

Зокрема, за інформацією компанії, ТЕС працює «з коліс» - вугілля, що прибуває, відразу використовується для забезпечення генерації енергоблоку №7.
 
«За минулу добу на станцію доставлено 5 492 т вугілля. Добові витрати склали 5 489 т. 12 серпня енергетики Слов'янської ТЕС очікують прибуття ще близько 10 тис. т вугілля», - йдеться в повідомленні.
 
«В цілому ситуація характеризується як загрозливо критична. Адже, якщо не вдасться найближчим часом забезпечувати накопичення на складах, доведеться працювати «з коліс». Такий режим роботи неприйнятний для підприємств стратегічної енергетичної галузі. У період осінньо-зимового максимуму навантажень (листопад-березень) для вироблення запланованих обсягів електроенергії Слов'янської ТЕС необхідно близько 900 тис. тонн вугілля. А до жовтня місяця станції необхідно накопичити не менше 220 тис. тонн. При нинішніх обставинах - завдання не з легких», - пояснив гендиректор ПАТ «Донбасенерго» Едуард Бондаренко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», глава уряду скаржиться, що підконтрольний Києву Донбас не повністю використовує виділені урядом гроші. Прем'єр доручив терміново вжити заходів по використанню коштів на відновлення інфраструктури та допомогу людям.
 
Коментарі (0)