ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРеформа вугільної галузі забезпечить видобуток 9,2 млн т вже до 2020 р

Реформа вугільної галузі забезпечить видобуток 9,2 млн т вже до 2020 р

Після 2017 року державна підтримка по собівартості та технічного переоснащення вугледобувних підприємств передбачатися не буде

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує до 2020 року направити на реформування державних вугільних підприємств 25,287 млрд грн, з яких 10,572 млрд грн складуть кошти держбюджету.

Про це йдеться у програмі реформування вугільної галузі, підготовленої Міненерговугілля, повідомляє «УНІАН».

Як випливає з документа, в міністерстві розраховують, що фінансування видатків на державне покриття високої собівартості вугілля (дотації), а також на капітальне будівництво та технічне переоснащення вугледобувних підприємств буде здійснюватися тільки в 2016 і 2017 роках і становитиме відповідно 2,1 млрд грн і 3,698 млрд грн. При цьому очікується, що до 2018 року буде направлено 890 млн грн на введення в експлуатацію першої черги шахти №10 «Нововолинська».

«Після 2017 року державна підтримка по собівартості та технічного переоснащення вугледобувних підприємств передбачатися не буде», — уточнили в міністерстві.

Згідно з текстом програми, протягом 16 місяців після початку робіт планується завершити будівництво і ввести в експлуатацію першу чергу шахти-новобудови № 10 «Нововолинська» з проектною потужністю 450 тис. тонн вугілля на рік. Крім того, міністерство має намір протягом 3 років завершити будівництво другої черги шахти ім. Сургая потужністю 300 тис. тонн вугілля на рік.

«Технічне переоснащення передбачається здійснити за 22 вугледобувним підприємствам із загальним обсягом інвестицій 15 млрд грн, у тому числі по 8 підприємствам державна підтримка передбачена в 2016 році в обсязі 700 млн грн», — йдеться в програмі.

Також повідомляється, що програма передбачає реконструкцію 4 вугледобувних підприємств із загальним обсягом капітальних вкладень 3,8 млрд грн, що дозволить збільшити виробничу потужність на 2,855 млн тонн.

«Виконання цих заходів дозволить забезпечити у 2020 році видобуток вугілля на рівні 9,2 млн тонн», — підсумували в міністерстві.

Як повідомляв «Термінал», раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Україна не закуповує вугілля на окупованих територіях Донбасу. Необхідні обсяги вугілля енергетичних марок для українських електростанцій компенсується за рахунок імпортних поставок сировини.

 

 
Коментарі (0)