ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРеформи у енергетиці звільнили Україну від російської залежності

Реформи у енергетиці звільнили Україну від російської залежності

Президент зазначив, що реформи у сфері енергетики є одними з найуспішніших. Зокрема, вони дали змогу Україні стати незалежною від Російської Федерації.

Реформи у сфері енергетики дали змогу Україні досягнути енергонезалежності від Росії. Про це заявив Президент Петро Порошенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Якщо брати сферу, де здійснюються найбільші реформи в країні, енергетика буде точно серед перших. Найперше, чим ми можемо пишатися, - енергетичною незалежністю», - сказав він.

За його словами, всього за два роки Україна вийшла на «фантастичний результат». Відбулися рішучі кроки із збільшення частки атомної енергетики в енергетичному балансі України.

«Тільки рік тому частка атомної енергетики становила 48% і неухильно падала. Менш ніж за рік ми наростили з 48% до понад 55%», - наголосив пан Президент.

Також, Петро Порошенко зазначив, що українська енергетика стала більш конкурентоздатною. Гарантовано енергетичну безпеку Києва та області, де був дефіцит електроенергії та зменшено споживання «валютного антрациту».

«На сьогодні Київ отримує дешеву електроенергію Рівненської та Хмельницької АЕС і не використовує дороге антрацитне вугілля», - сказав він.

Окрім того, Глава держави додав, що цієї зими не було віялових відключень електроенергії, незважаючи на побоювання і прогнози багатьох політиків.

Нагадаємо, Україна при проходженні опалювального сезону продемонструвала незалежність від російського газу. Президент наголосив, що купувати газ у Європи значно вигідніше.

 
Коментарі (0)