ГоловнаНовини ЖКГТранспортРегіональний міський транспорт «омолодять»

Регіональний міський транспорт «омолодять»

У регіонах планується оновлення міського транспорту. Найбільше зазнає змін транспортний парк Луганська.

Міський транспорт чекає суттєве оновлення. Про це йшлося під час щотижневої наради під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова, - повідомляє прес-служба Кабміну.

На нараді було розглянуто питання виконання заходів з підготовки та реалізації проектів соціально-економічного розвитку у галузі залізничного, авіаційного транспорту, оновлення рухомого складу міського транспорту, передбачених Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Зокрема, йшлося про те, що в рамках реалізації заходів з оновлення рухомого складу міського транспорту погоджено проекти соціально-економічного розвитку з оновлення автобусів середньої, великої та особливо великої пасажиромісткості в кількості 320 автобусів. Найбільше оновиться автобусний парк Луганська – 150 автобусів, Львова – 100, Запоріжжя – 60.

Також буде придбано 320 тролейбусів і 60 трамваїв. Зокрема, для міст Горлівка – 23 тролейбуси та 11 трамваїв, Запоріжжя, Севастополя, Луцька  та Луганська – по 30 тролейбусів, Львова – 50 тролейбусів, Одеси - 26 тролейбусів та10 трамваїв, Кривого Рогу - 15 тролейбусів та10 трамваїв.

Крім того, 17 липня 2013 року  постановою Уряду схвалено проект щодо оновлення рухомого складу автобусного (30 одиниць) і тролейбусного парку (40 одиниць) м. Вінниця. Вже проведено відкриті торги на визначення банку та на закупівлю відповідного рухомого складу.

Також 11 грудня 2013 року Урядом схвалено проект щодо оновлення рухомого складу тролейбусного парку м. Хмельницький (40 тролейбусів) та м. Чернігів ( 22 тролейбуси).

Окрім цього, Мінфіном підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів щодо проекту оновлення рухомого складу тролейбусного парку м. Дніпропетровська, який має поповнитися на 92 тролейбуси.

 
Коментарі (0)