ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРегіонам можуть дати мільярди на енергоефективність

Регіонам можуть дати мільярди на енергоефективність

Мінрегіон заявляє про можливість виділення 3 млрд грн. регіонам для впровадження енергоефективності. Кошти будуть спрямовані з Державного фонду регіонального розвитку.
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку заявляють, що цього річ з Державного фонду регіонального розвитку можуть виділити 3 млрд грн на впровадження енергоефективних заходів в регіонах. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.
 
«На сьогоднішній день 3 млрд. грн. з Державного фонду регіонального розвитку, який урядом закладено для реалізації регіональних інвестиційних проектів у 2015 році, також можуть бути спрямовані на впровадження енергоефективних заходів», - сказав Геннадій Зубко.
 
Зокрема, пан Міністр нагадав, що цьогоріч на енергозберігаючі заходи передбачено 343 млн грн, а саме на 20% компенсації кредиту на придбання «негазового» котла, на утеплення житла – 30%, а для ОСББ компенсація становитиме 40%. До програм вже долучилися кілька областей, які на ці заходи погодились виділяти кошти з місцевих бюджетів.
 
«Я хочу наголосити, що це не лише завдання органів місцевого самоврядування, а й органів державної влади на місцях, які повинні відслідковувати їх виконання і проводити відповідну роботу з місцевими мешканцями», - сказав пан Зубко.
 
Чиновник нагадав, що спільно із Світовим банком в Україні також впроваджуються проекти щодо модернізації водоканалів,  теплокомуненерго та котелень.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, низку реформ з енергоефективності та інфраструктури в Україні «підштовхнуть» іноземними інвестиціями. Погодились фінансувати ці вітчизняні проекти у Світовому банку.
 
 
Коментарі (0)